Public Relations

Feedback

BRAILA MUSEUM


OPENING HOURS

 • Wednesday - Sunday
  09,00-17,00
  Oct-Apr
 • Wednesday - Sunday
  11,00-19,00
  May-September
 • Monday - Tuesday
  closed throughout the year, with the exception that occur in cultural events.

BRAILA MUSEUM

FEEDBACK

 

Thank you for visiting.

We are waiting your oppinions about Braila, Braila Museum and our website, on the e-mail: cccccamelia@yahoo.com

Fragmente din Cartea de impresii – Sediul Muzeului Brăilei

Un muzeu cu atmosferă, piese frumoase şi oameni binevoitori. M-am simţit foarte bine aici. Colecţia de cutii muzeale este deosebită. O mică re-amintire a Brăilei de odinioară, pe care o dorim renăscută.

Va dorim succes.
Laura Jipa, Anca Stere
Academia Română. Institutul de Etnografie şi Folclor

Mi-a făcut mare plăcere să vizitez Muzeul Brăilei. Organizare perfectă. Curăţenie şi ordine exemplare. Plec cu sentimente de aleasă simţire românească pentru trecutul, prezentul şi – de ce nu? – viitorul Brăilei.
Sincere felicitări!
Avocat Aurel Ioan Radu
12.X. 2001

Plăcut impresionat de expoziţia „Obiecte de scris”, apreciez strădania muzeului din Iaşi şi al Brăilei de a ne oferi clipe de înălţare sufletească.
Reţin pentru intimitatea mea prezentarea inelului şi ceasului ce au aparţinut lui Mihai Eminescu.
Cu sinceritate,
Panait PopescuParfumul teilor, gândul către Eminescu şi deosebita grijă a muzeografilor ieşeni şi brăileni ne-au reunit aici în expoziţia instrumentelor de scris. Cu emoţie, cu deosebit respect şi plăcere mulţumesc pentru această întâlnire de suflet.
Marilena Ioanid,
artist plastic 9 iunie 2002

Ne-a plăcut foarte mult bogăţia exponatelor care se vede că au fost culese şi îngrijite cu multă răbdare. De asemenea am fost impresionat de gestul donatorilor de obiecte.
Vă mulţumim!
Dănilă Gabriel
13.06.2002Urez acestui „sanctuar al bijuteriilor istorice” o viaţă cât mai lungă, aşa de lungă ca şi soarta neamului românesc, care sperăm nu va avea sfârşit.
Păstraţi un fragment mic şi în acelaşi timp grandios al unui „schelet” învăluit în misterul trecutului sângeros al acestei ţări, îl veţi păstra în continuare aşa cum poporul nostru şi-a păstrat speranţa pentru vremuri mai bune.
Primiţi în continuare cu braţele deschise pe cei care doresc să pătrundă în acest mistic univers, îi primiţi cu speranţă. Cu acea speranţă de păstrare a acestei „tradiţii” de unificare a sufletului cu istoria.
Felicitări!
Frunză Livia Mihaela
Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” Brăila
11.07.2002Astăzi am pătruns în istoria oraşului natal pe care-l respect şi-l iubesc mai mult. Mulţumim celor care au strâns o „picătură” din istoria oraşului nostru.
Clasa a IV-a Şcoala „Mihai Viteazul”
22.XI.2002Deosebit de plăcut impresionaţi şi emoţionaţi de acest veritabil tezaur de istorie românească. Cu aleasă consideraţie pentru capacitatea de excepţie a brăilenilor de a conserva istoria şi de a o transmite peste timp urmaşilor!
Din partea grupului de ofiţeri de apărarea antiaeriană din Armata României.
General bg. dr…. (indescif.),

Foarte frumos organizat şi un ghid excelent. Am fost împreună cu un grup de americani din California.
Marin Cornelia,
Brăila 23.08.2004Mi-au plăcut foarte mult tablourile.
Miclea Paula, Piatra NeamţO frumoasă evocare a istoriei locale pentru tinerii curioşi şi, poate, mult prea energici din Basarabia. Vă mulţumim pentru o prezentare atentă şi interesantă a istoriei Brăilei.
Eşanu Rodica
Ludmila Poleacov
Corul Liceului Republican de Muzică Chişinău
2.07.2006

Un muzeu de valoare, într-o frumoasă clădire. Un muzeu care se potriveşte acestui minunat oraş. O arhitectură veche minunată care trebuie păstrată împotriva forţei de autodistrugere a poporului român.
Cred că oraşul Brăila este oraşul cel mai frumos al României. Eu nu sunt brăilean!
Valoarea unui oraş constă în vestigiile lui. Din fericire în Brăila s-au păstrat unele edificii vechi în ciuda perioadei comuniste. Perioada actuală este mult mai grea decât cea comunistă. Sper că Brăila va rezista mafiei distrugerii culturale.
Vom mai reveni la Brăila!
Tamara, Dan şi Ioan Mugioiu
30 iulie 2006Astăzi, 25 mai 2008, elevii Şcolii cu clasele I-IV Scărlăteşti, com. Cireşu, am vizitat Muzeul Brăilei şi plecăm plăcut impresionaţi de istoria judeţului nostru.
Institutor Gurău Adrian şi institutor Tobă Daniela

Despre o „BOGĂŢIE” !
Cu mândrie vizitez cetatea Brăilei şi sunt impresionat de „BOGĂŢIA” de monumente, frumuseţe, bun gust, aşezare normală a vetrei istorice alături de „contemporaneitatea cenuşie”.
Să dea Bunul Dumnezeu al Românilor ca această minunată cetate a Brăilei să fie, să devină mâine, capitala României!
Cu dragoste şi suflet pentru „Devenirea” Brăilei.
Marga Dumitru,
Constanţa 10 octombrie 2008Un muzeu mirific şi cu multe expuneri nemaipomenite, ce ne trimite în trecutul istoric atât de bogat al oraşului Brăila.
Brăila este cel mai frumos port al Dunării!
Vă mulţumesc din suflet pentru prezentarea dumneavoastră, atât de meticuloasă şi atât de atentă.
Felicit cu această ocazie echipa de străluciţi istorici precum şi pe domnul director Ionel Cândea pentru osteneala şi deosebitul efort pe care l-au făcut, ca să prezinte publicului brăilean cele expuse.
Multe, multe felicitări şi depline realizări, în această activitate deosebit de nobilă şi grea.
Ing. Mişu Buzdugan
15.04.2009

Sublim, foarte bine conservat şi îngrijit, te aduce exact în acea epocă, în acel timp. M-am văzut ascultând o arie de Bizet la patefon. Sublim.
Cu drag,
Catrinel
7 mai 2009Fragmente din Cartea de impresii a Casei Memoriale “D.P.Perpessicius”Semnăturile Regelui Mihai şi Reginei Ana

… Mă găsesc cu amintirile în această “piatră preţioasă” a Brăilei,” Casa Memorială „Dumitru Panaitescu Perpessicius”, unde, copil fiind, în vizita pe care familia mea o făcea aici, nu mă înspăimântau decât discuţiile lungi ale părintelui meu Iancu Th. Parisescu cu poetul şi “groapa” din fundul curţii, unde, pe malul ei, D.P. Perpessicius stătea de multe ori, pe o băncuţă, de vorbă şi privea cu nostalgie întinsura bătrânului fluviu.

Mă găsesc cu amintirile de atunci şi îmi spun că această măruntă casă cu tinde acoperite reprezintă de fapt un “Palat” al spiritualităţii româneşti şi acest palat este construit aici, în oraşul meu natal, Brăila, unde odihnesc pe veci părinţii mei şi că, alături de alte locuri similare, ale iluştrilor oameni pe care i-a dat oraşul formează, de fapt, istoria eternă a sa, care va rămâne urmaşilor…
V. Parizescu
5 noiembrie 1996

Azi se împlinesc 27 de ani de cînd, domnule Perpessicius, aţi trecut în lumea amintirilor… Însă sînteţi şi veţi rămâne viu în inima şi sufletul nostru, al celor care v-au cunoscut şi v-au admirat… Cu mîndrie spun tuturora ca sînt învăţăcelul dumneavoastră.
Dar, domnule Perpessicius, bine că nu puteţi citi ce scriu nişte poeţi şi scriitori şi eseişti despre Poetul ale cărui manuscrise le-aţi studiat toată viaţa. Nu merită să spun mai mult despre aceşti neromâni.
Eu, domnule Perpessicius, mă închin amintirii dumneavoastră aici la casa natală pe care aţi cîntat-o în versurile dumneavoastră. În fundul curţii aveţi un bust creat de un fost elev al meu, iar casa o îngrijeşte o fiinţă tînără şi agreabilă, făcînd parte din familia noastră a iubitorilor lui Perpessicius Nemuritorul…
Oare de cîte ori voi mai putea veni să vă întîlnesc?! (am şi eu 87 de ani!)
Dumnezeu să vă odihnească!
Prof. Petride
29 martie 1998

Să-l păstraţi pe Perpessicius aşa cum l-am sculptat eu în marmura albă şi limpede.
Nicăpetre
19 iunie ‘98

Astăzi sînt 109 ani de cînd Pronia Cerească ne-a dăruit pe cel care va nemuri cu pseudonimul (al treilea) Perpessicius, născut în această “căsuţă” pe “promontoriul cu muşetel”…
Brăila, România, Europa se mîndresc cu cel care şi-a cusut ochii pe manuscrisele eminesciene şi care a iniţiat ediţia Omnia a operei nemuritorului nostru Poet naţional, ediţia “Perpessicius”.
Doamne, ce de amintiri dau năvală acum!
Dar….plînge inima în mine, că iată pe această cale … nu prea se umblă…
De la 15 iunie pînă azi Nimeni nu s-a învrednicit să scrie două vorbe măcar….
Am depus trei garoafe la bustul făcut de fostul meu elev Nicăpetre. Eu am fost învăţăcelul lui Perpessicius, Nicăpetre mi-a fost elev…
Doamne, putea-voi oare să mă închin la bustul lui Perpessicius şi la anul 2001, când eu voi intra în al 90-lea an de viată… Tare m-aş bucura… Poate mă ajută Domnul să-l întîlnesc aici, în “căsuţa” lui pe marele Perpessicius, cu a cărui prietenie mă mîndresc pînă oi muri.
Domnule Perpessicius, la revedere!
Prof. Petride
21 octombrie 2000

C’est un peu par hazard que nous avons visité la maison natale de cet écrivain roumain que nous connaisson pas en France.
L’accueil a été très cordial et nous avons eu l’hereuse surprise d’entendre un commentaire complet en Française… nous sommes toujours heureux de rencontrer des bons copains, mais desolés de connaître si mal la grande literature Roumaine.
Alain Lovera
Grenoble, France

Mă plec cu evlavie în faţa celor care au slujit pe altarul limbii şi literaturii române şi cu recunoştinţă în faţa celor care trudesc astăzi pentru a le cinsti memoria şi a transmite generaţiilor viitoare flacăra unui trecut cu care putem privi în ochi pe oricine, oricând şi oriunde.
Cu mulţumiri şi felicitări pentru ceea ce faceţi
Col. Mircea Tănase,
Buzău, 3 septembrie 2006

Adâncă închinare pentru distinsele colege de la casa memorială, care au reuşit printr-un efort demn de toată admiraţia să păstreze, să valorifice ceea ce a fost, este omul de cultură Perpessicius.
Vă mulţumim.
Colegii de la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei
din Chişinau, M. Danilov I. Tentiuc
6.07.2007.

Je suis agreablement surprise de voir tous ces ouvrages Français ici ! Je vous remercie! un Français de passage à Brăila.
Chaillou
10 09 2008

Fragmente din Cartea de impresii a Secţiei Ştiinţele Naturii

Excelentă prezentare (documentare, dicţie), într-un muzeu conservat excelent. Micuţ, cochet, prietenos. Felicitări prezentatorilor.
Ion Mazilu şi un grup prahovean

Suntem elevi ai Şcolii Cislău, jud. Buzău. Ne-am hotărât ca pe lista obiectivelor pe care vom vizita să trecem şi Muzeul Ştiinţele Naturii din oraşul dumneavoastră, acest punct de atracţie fiindu-mi recomandat de cei care l-au vizitat şi admirat.
Suntem onoraţi să ne aflăm în acest spaţiu ce ne-a captat atenţia şi interesul pe tot parcursul vizitei noastre.
Mulţumim din suflet gazdelor pentru amabilitatea cu care ne-au primit şi informat şi suntem convinşi că vom mai reveni şi cu alte ocazii în acest minunat muzeu.
Învăţător Băncilă Ramona
Şcoala Generală Cislău, judeţul Buzău

Fragmente din Cartea de impresii a Centrului Diversităţii Culturale al Muzeului Brăilei


Sunt foarte fericită. Am aflat cu acest prilej – vizionarea documentarului „Un grec, doi greci, trei greci… BRĂILA” -, lucruri necunoscute mie despre „greci” de la care am moştenit şi eu câteva gene prin mama mea.
Vă mulţumesc din suflet.
Vă iubesc pentru bucuria produsă sufletului meu.
Magdalena… (indescif.)
15.05.2010Spiritul precum sângele nu se amestecă decât cu el însuşi. La fel şi spiritul meu străvechi venit din pietrele albe şi istorice ale Greciei rătăceşte prin mine însumi precum aezii de altădată prin mituri. Sper să ajung într-o zi în Grecia, este un vis aproape real.
Laurian Stănchescu,
poet Iulie 2010

BRAILA MUSEUM


BRAILA MUSEUM