Brăila

ROMÂNIA DE PESTE GRANIŢE. Cu Elena Dumitrescu-Nentwig, soprană (n. Brăila) şi Daniel Nicolescu, directorul Institutului Cultural Român, Lisabona. Sursa: Trinitas TV (video)

 

Către prof. univ. dr. Ionel Cândea

Paris, 20 august 2010, 4:27 PM

Stimate Domnule Director,

Am scos din rama în care se afla de mulţi zeci de ani şi am scanat o fotografie a lui C. A. Rosetti dedicată lui Constantin Djuvara. „Iubitului meŭ amicŭ Giuvara ca aducere aminte de luptele ce susţinărumŭ necurmatŭ împreună pentru naţionalitate şi libertate. C. A. Rosetti".
Am făcut un fişier de foarte bună rezoluţie, deci greu. Vi-l expediez prin transfer.ro.
Cu cele mai alese sentimente,
Radu Portocală

 

***

Către prof. univ. dr. Ionel Cândea

Suedia, 20 martie 2013, 2:11 PM

Stimate Dle. Director Ionel Cândea,

Sâmbătă, 16 martie 2013, v-am văzut la emisiunea „ORA REGELUI" transmisă de TVR 1, în prezenţa Alteţei Sale Prinţul Nicolae, căruia îi prezentaţi o carte a istoricului N. Iorga, unde Majestăţile Regale ale României au semnat cu ocazia vizitei la Muzeul Brăilei! Felicitări!
În legătură cu ce doresc să vă comunic legat de Majestăţile Regale ale României, vă reamintesc că aveam 18 ani când Regele Mihai care era forţat a abdica, s-a adresat pentru ultima oară poporului român, prin Radio, ca rege în funcţie, când Ascultându-l am izbucnit în lacrimi!
După cum v-am mai spus, sunt în Suedia de 34 de ani împreună cu soţia mea Cornelia, fosta colegă de la Liceul Teoretic de Fete din Brăila, unde eu am absolvit în 1948, Liceul Nicolae Bălcescu, azi Colegiul Nicolae Bălcescu din Brăila. Amandoi suntem cetăţeni suedezi de 30 de ani, după ce ne-au fost retrase cetăţenia română, pe care nu am mai luat-o!
În suflet am rămas român şi monarhist, mai ales că în Suedia ne bucurăm de o fericită conducere sub Monarhia Constituţională.
Pentru ce vă povestesc toate acestea?
În zilele Paştelui din 1992, ne aflam în România unde sărbătoream Zilele Sfântului Paşti alături de ce a mai rămas din familie, care azi din păcate au plecat cu toţii! Aşa că am participat la manifestaţia de pe Calea Victoriei din faţa Hotelului Continental unde se aflau cazate Familia Regală împreună cu prinţul Nicolae pe care majestatea Sa l-a ridicat în braţe arătându-l mulţimei care scanda: „Majestate nu pleca, România este a Ta! Nu mai vrem 10 Mai fără Regele Mihai! Monarhia salvează România!".
Mai târziu am avut plăcerea de a întalni la Ambasada României din Stockholm, pe Majestatea Sa Regele cu care am avut fericirea de a discuta şi a acceptat să facem o fotografie împreună (este în anexa la acest Mail). Cu altă ocazie a lansării albumului omagial „Michael I of Romania a Tribute" (al cărui copertă este în anexă), am obţinut semnăturile Majestăţilor lor (vezi anexa la Mail), cu care am şi discutat despre cei 18 ani ai mei sub Regele Mihai! Cu Regina Ana am fost nevoit a vorbi în franceză! Cu alte două ocazii m-am întâlnit la Stockholm, cu Principele Radu cu care am discutat mai mult!
Vă scriu toate acestea, fiindcă mi-a făcut o deosebită plăcere emisiunea TVR 1 din 16 martie. De fapt aceste emisiuni le urmăresc cu regularitate şi, mai mult, le înregistrez începând cu luna Iulie 2012!
Vă doresc o zi bună!
George Pantecan

Te pot interesa

Muzeul Brăilei „CAROL I”

Google Analytics Alternative