Laboratorul de conservare şi restaurare pictură


 
Laboratorul de restaurare pictură a fost înfiinţat în 2003. În cadrul laboratorului se asigură conservarea şi restaurarea lucrărilor de artă (pânze, icoane pe lemn, ulei pe carton) ce aparţin patrimoniului Muzeului Brăilei „Carol I".
Modul de abordare a problematicii conservării şi restaurării pieselor este bazat pe o clară justificare ştiinţifică, în deplin acord cu metodologiile moderne.

 

Enache Emanuela Laura

 • Restaurator specialist pictură
 • Absolventă a Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, specializarea: Conservarea şi Restaurarea Operei de Artă, promoţia 2003.
 • Absolventă a programului de masterat din cadrul Universităţii de Arhitectură „Ion Mincu" – Bucureşti, specializarea Conservarea şi Reabilitarea Patrimoniului Construit, promoţia 2007.
 • Absolventă a stagiului de pregătire profesională în specializarea restaurare pictură în ulei (2006 – 2010) (Diplomă de atestat în specializarea pictură ulei eliberată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrul de pregătire profesională în cultură, promoţia 2010)
 • Practică efectuată pe şantiere de restaurare:
  -2000 - Biserica Colţea, din Bucureşti (restaurare frescă).
  -2002 - Mănăstirea Moldoviţa (restaurarea iconostasului).
  -2003 - Biserica Kretzulescu din Bucureşti (restaurarea iconostasului).
 • Activitate profesională în muzeu:
  o 2003-2017 – restaurarea a peste 100 de lucrări de pictură pe diferite suporturi: rigide, semirigide şi flexibile din fondul Muzeului Brăilei „Carol I" (lucrări ce se află în expunere permanentă).
 • E-mail: emaenache@gmail.com


PEISAJ BRĂILEAN, 1936

PORTRET DE BĂRBAT (sec. al XIX-lea)

Te pot interesa

Galerie foto

Google Analytics Alternative