Către prof. univ. dr. Ionel Cândea
Paris, 20 august 2010, 4:27 PM

Stimate Domnule Director,

Am scos din rama în care se afla de mulţi zeci de ani şi am scanat o fotografie a lui C. A. Rosetti dedicată lui Constantin Djuvara. „Iubitului meŭ amicŭ Giuvara ca aducere aminte de luptele ce susţinărumŭ necurmatŭ împreună pentru naţionalitate şi libertate. C. A. Rosetti".
Am făcut un fişier de foarte bună rezoluţie, deci greu. Vi-l expediez prin transfer.ro.

C.A. Rosetti

Cu cele mai alese sentimente,
Radu Portocală

***

Către prof. univ. dr. Ionel Cândea
Suedia, 20 martie 2013, 2:11 PM


Stimate Dle. Director Ionel Candea,

Sambata 16 martie 2013, v-am vazut la emisiunea „ORA REGELUI" transmisa de TVR 1, in prezenta Altetei Sale Printul Nicolae, caruia ii prezentati o carte a istoricului N. Iorga, unde Majestatile Regale ale Romaniei au semnat cu ocazia vizitei la Muzeul Brailei! Felicitari!
In legatura cu ce doresc sa va comunic legat de Majestatile Regale ale Romaniei, va reamintesc ca aveam 18 ani cand Regele Mihai care era fortat a abdica, s-a adresat pentru ultima oara poporului roman, prin Radio, ca rege in functie, cand Ascultandu-l am izbucnit in lacrimi!
Dupa cum v-am mai spus, sunt in Suedia de 34 de ani impreuna cu sotia mea Cornelia, fosta colega de la Liceul Teoretic de Fete din Braila, unde eu am absolvit in 1948, Liceul Nicolae Balcescu, azi Colegiul Nicolae Balcescu din Braila. Amandoi suntem cetateni suedezi de 30 de ani, dupa ce ne-au fost retrase cetatenia romana, pe care nu am mai luat-o!
In suflet am ramas roman si monarhist, mai ales ca in Suedia ne bucuram de o fericita conducere sub Monarhia Constitutionala.
Pentru ce va povestesc toate acestea?
In zilele Pastelui din 1992, ne aflam in Romania unde sarbatoream Zilele Sfantului Pasti alaturi din ce a mai ramas din familie, care azi din pacate au plecat cu totii! Asa ca am participat la manifestatia de pe Calea Victorie din fata Hotelului Continental unde se aflau cazate Familia Regala impreuna cu printul Nicolae pe care majestatea Sa l-a ridicat in brate aratandu-l multimei care scanda: „Majestate nu pleca, Romania este a Ta! Numai vrem 10 Mai fara regele Mihai! Monarhia salveaza Romania!".
Mai tarziu am avut placerea de a intalni la Ambasada Romaniei din Stockholm, pe Majestatea Sa Regele cu care am avut fericirea de a discuta si a acceptat sa facem o fotografie impreuna (este in anexa la acest Mail). Cu alta ocazie a lansarii albumului omagial „Michael I of Romania a Tribute" (al carui coperta este in anexa), am obtinut semnaturile Majestatilor lor (vezi anexa la Mail), cu care am si discutat despre cei 18 ani ai mei sub Regele Mihai!. Cu Regina Ana am fost nevoit a vorbi in franceza! Cu alte doua ocazii m-am intalnit la Stockholm, cu Principele Radu cu care am discutat mai mult!
Va scriu toate acestea, fiindca mi-a facut o deosebita placere emisiunea TVR 1 din 16 martie. De fapt aceste emisiuni le urmaresc cu regularitate si mai mult le inregistrez incepand cu luna Iulie 2012!

Regele Mihai I

Regele Mihai I

Va doresc o zi buna!
George Pantecan

Te pot interesa

Google Analytics Alternative