Evenimente

Pe  3 decembrie, în fiecare an, Organizația Națiunilor Unite și agențiile de specialitate ale acesteia marchează  Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi („International Day of People with Disability”). 
În acest context, vă invităm să va alăturați inițiativei  de exprimare a solidarității  cu  oamenii cu dizabilități din comunitatea brăileană și nu numai – copii și adulți în egală măsură.
CUM? –  cu un gest simplu:
Pe 3 decembrie 2020 postati mesajul atașat  pe pagina d-voastra de facebook sau într-o fotografie cu d-voastra, iar daca reprezentați o institutie,  pe site-ul instituției.
Dizabilitatea este un fenomen complex, în prezent accentul fiind pus pe înlăturarea barierelor de atitudine şi de mediu, care împiedică participarea deplină şi efectivă a persoanelor cu dizabilităţi în societate, în condiţii de egalitate cu ceilalţi. Tranziţia de la o perspectivă individuală, medicală a dizabilităţii la o perspectivă  socială,  reprezintă schimbarea de la modelul medical la modelul social în care oamenii sunt consideraţi defavorizaţi de societate, prin bariere de atitudine şi de mediu.”
Am fi bucuroși dacă ați convinge cât mai mulți oameni să se alăture acestei inițiative pentru că  e important ca tot mai mulți oameni dintr-o comunitate sa aiba o atitudine incluziva și  să-și exprime solidaritatea prin acțiuni și sentimente. 
Fiecare din noi singur nu poate schimba o lume 
dar împreună putem schimba lumea cuiva.

Cu mulțumiri,
Teodora Ilie, presedinte Organizația TREBUIE! Brăila
Ștefania Botez, președinte Asociația Vlad Sergiu Botez
Adriana Ene, președinte SOS Autism Brăila

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative