Evenimente
„ATELIER DE DESTINDERE A FRUNȚII”, de Ziua Internațională a Râsului și a Fericirii, la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Brăila
Ziua Internațională a Râsului și a Fericirii se sărbătorește anual pe 8 februarie și are ca scop să promoveze ideea de a râde și a fi fericit, ca mijloc de îmbunătățire a stării de spirit și a sănătății mentale...
De Ziua Internațională a Râsului și a Fericirii - Atelier de destindere a frunții - 8 februarie 2024, ora 14.00.
Coordonator: Elena Nicoleta Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă.
Au participat elevi de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Brăila.
„Unii fac terapie, noi organizăm activități de educație muzeală.
Ieri, elevii clasei a VII-a B din cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Brăila, îndrumați de prof. Daniela Teșcan, au participat la un „Atelier de destindere a frunții”, organizat de Elena Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă a Muzeului Brăilei „Carol I”, cu ocazia Zilei Internaționale a Râsului și a Fericirii.
Elevii și-au unit zâmbetele în jurul imaginilor ce reprezentau lucrări ale renumitului caricaturist Constantin Pavel, apoi au adus în discuție idei, povestiri sau situații amuzante și inedite.
Constantin Pavel este unul dintre cei mai premiați caricaturiști români. Pasionat de desen, a debutat în anul 1970, în revista „Urzica”. A activat ca profesor și a participat la nenumărate expoziții în țară și în străinătate. A lucrat ca ilustrator de carte, realizând copertele și ilustrațiile pentru numeroase cărți. În prezent îl putem întâlni în juriile multor expoziții de caricatură, în presa națională și internațională și îi putem admira lucrările pe simezele din diverse expoziții de grafică satirică.
Cunoscut pentru stilul distinctiv și umorul său, caricaturile artistului Constantin Pavel abordează diverse teme sociale și politice, satirizând evenimente mereu în actualitate, personalități publice și stereotipuri culturale, captând adesea esența subiectului într-un mod comic. Stilul său caracteristic implică desene expresive, conturate cu linii puternice și folosirea unui umor inteligent. Impactul său în domeniul artei caricaturii este semnificativ, inspirând generații de artiști” (Elena Nicoleta Albu, educator muzeal).