Evenimente

Atelier de modelaj în lut, la Muzeul Brăilei „Carol I" - Centrul Cultural „Nicăpetre”.
Coordonator: Elena Nicoleta Albu, educator muzeal - Secția Artă.
***
E adevărat că și vouă vă era dor de un atelier de modelaj în lut la Muzeul Brăilei „Carol I”? 
Astăzi, 23 mai, împreună cu 50 de elevi din cadrul Colegiului Național Pedagogic „D. P. Perpessicius” însoțiți de prof. Mariana Mircioi și prof. Doralina Nuțu, am deslușit sensurile sculpturilor lui Nicăpetre, găzduite de Centrul Cultural Nicăpetre. 
În timpul turului au înconjurat sălile cu sunete de uimire. Cu degetele au scuturat ca dintr-un evantai semne nerăbdătoare care îmi atrăgeau atenția asupra părerilor lor. M-am prins de mâinile lor și m-am lăsat ghidată de imaginația care le purta glasurile ce transformau „Mugurii” lui Nicăpetre în note muzicale și „Cadențele pentru Glenn Gould” în pieptăn de aranjat gânduri ori trepte către cer.
Au învățat lucruri noi despre materialele în care a sculptat Nicăpetre și au experimentat diferențele dintre ele. Au urmărit formele și diverse texturi pe care le-au redat în propriile lucrări, cărora le-au dat și câte un titlu.
Ne bucurăm să observăm că din ce în ce mai mulți elevi întră în contact cu patrimoniul Muzeului Brăilei „Carol I”, prin experiențe care le stimulează creativitatea și care le aduc zâmbete pe chipuri pe care le revedem tot mai des. 
Text: Elena Nicoleta Albu, educator muzeal - Secția Artă.

Foto

Te pot interesa

Google Analytics Alternative