Evenimente

În perioada 15 - 16 august 2020 a avut loc prima activitate, la Brăila, în cadrul proiectului cultural „Itinerama – Explorator în Bărăgan" – manager de proiect: Cristian Curus, membru al Academiei Europene de Film  −, derulat de Triptago și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, având ca parteneri câteva muzee din regiune, printre care şi Muzeul Brăilei „Carol". Proiectul marca #Itinerama este mult mai complex şi are drept scop promovarea patrimoniului mobil şi imobil.
Atelierul s-a desfăşurat pe parcursul a două zile şi a inclus prelegeri, studii de caz, proiecţii foto şi video, demonstraţii de fotografiere şi prelucrare imagine foto şi video, activităţi practice, discuţii pe marginea proiectelor participanţilor. Unele fotografii realizate în cadrul atelierului vor fi prezentate publicului într-o expoziţie itinerantă care va surprinde atmosfera a patru orașe din Câmpia Română – București, Slobozia, Călărași și Brăila. 
Cu toţii încercăm să păstrăm −  prin fotografii şi imagini video − peisaje, clădiri, detalii de arhitectură, oameni, clipe dragi de viaţă. Dar puţini dintre noi ştim să creăm compoziţii, avem răbdarea să aşteptăm minute sau chiar ore pentru a surprinde o anume lumină într-o fotografie şi, cel mai adesea nu reuşim să redăm emoţia pe care ne-am dori s-o transmitem. Cam despre asta a fost vorba la acest atelier, despre cum să redai poveşti prin intermediul camerei.
Mulţumim celor doi traineri, doi oameni frumoşi care au reuşit să îşi transforme pasiunea în profesie şi să creeze, din simplitate, atmosferă şi magie. 
Îi puteţi urmări, în mediul virtual:
Adriana Lucaciu - scrie despre călătorii de peste 10 ani, împărtăşindu-şi experiențele în deplasare prin fotografii și clipuri video pe minicalatorii.ro – primul blog de călătorii cu copiii din România. A urmat un stagiu de pregătire pe fotografie documentară în cadrul ICP New York și a deprins meșteșugul montajului video din pasiune.

Răzvan Voiculescu - cunoscut fotograf român, a studiat fotografie și design la Institutul de Arte din Copenhaga, iar în ultimii 20 de ani și-a dedicat activitatea unor proiecte de anvergură foto-video din care au rezultat 15 albume de artă fotografică (1999 – 2019) și 9 scurt metraje documentare cu diverse teme: portret, peisaj, România rurală, nud și arhitectură. Vezi: facebook.com/razvan.a.voiculescu.

ITINERAMA continuă să fie prezentă la Brăila, în fiecare zi de vineri – între 14 august și 25 septembrie – pe terasa Sunrise Marina – WineBistro – cu proiecţii de filme, în colaborare cu partenerul local Cinefeel – Cinematograf de Artă Brăila. Vezi: facebook.com/itinerama.

***
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Respensabili pentru implementarea proiectului „Itinerama – Explorator în Bărăgan" la Brăila: prof. univ. dr. Ionel Cândea, membru corespondent al Academiei Române, managerul Muzeului Brăilei „Carol I" şi Camelia Hristian, şef Serviciul Relaţii Publice.

Foto: Camelia Hristian (Muzeul Brăilei „Carol I")

 

Anunţ

Atelier foto-video la Brăila, în cadrul proiectului cultural „Itinerama – Explorator în Bărăgan", derulat de Triptago SRL și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Muzeul Brăilei „Carol"  este partener.

Info despre Atelier: Fotografia de călătorie (Brăila)
Se spune că o fotografie face cât 1000 de cuvinte. În cazul unui călător, imaginile pot fi cele care dictează următoarea destinație. Dar ce zici dacă următoarea ta destinație este atelierul de fotografie de călătorie #Itinerama? 
Unde și când?
Brăila, 15 - 16 august
Partener: Muzeul Brăilei „Carol I"
Important: Spațiile de desfășurare vor fi comunicate în curând.

Cine sunt trainerii?
Adriana Lucaciu - scrie despre călătorii de peste 10 ani, impartasindu-si experiențele în deplasare prin fotografii și clipuri video pe minicalatorii.ro – primul blog de călătorii cu copiii din România. A urmat un stagiu de pregătire pe fotografie documentară în cadrul ICP New York și a deprins meșteșugul montajului video din pasiune.
Răzvan Voiculescu - cunoscut fotograf român, a studiat fotografie și design la Institutul de Arte din Copenhaga, iar în ultimii 20 de ani și-a dedicat activitatea unor proiecte de anvergură foto-video din care au rezultat 15 albume de artă fotografică (1999 – 2019) și 9 scurt metraje documentare cu diverse teme: portret, peisaj, România rurală, nud și arhitectură.
Cei doi și-au propus să te ghideze în arta și tehnica realizării documentarelor fotografice și video pe teme de călătorie. Planul nostru este ca pe parcursul celor patru ateliere să surprindem atmosfera a patru orașe din Câmpia Română - București, Slobozia, Călărași și Brăila.

Cine se poate înscrie?
Atelierele foto-video sunt deschise amatorilor și profesioniștilor debutanți, interesați de tehnica realizării documentarelor fotografice și video pe teme turistice.
Pentru că fotografia de călătorie/turism cultural include mai multe genuri fotografice – fotografie de stradă, arhitectură, peisaj, portret – le vom “dezbrăca” de secrete pe rând, ne vom uita la exemple de imagini cu impact vizual și vei descoperi ingredientele care le fac reușite. După care ne plimbăm prin oraș și vedem cum putem aplica aceste ingrediente în propriile poze și filmări de călătorie.
❗ Și nu, nu este totul! Vei avea șansa să prezinți rezultatele tale în cadrul mai multor expoziții ce vor avea loc la sfârșitul acestui an.
Taxă de participare: 90 lei/persoană. Poți achita online aici: https://bit.ly/2O4RdMD.
Află mai multe despre structura atelierelor și ce activități îți propunem aici: https://bit.ly/2VRNMNR.
Iar dacă ai întrebări, ne poți contacta la hello@itinerama.ro.
Atelierele foto-video se desfășoară în cadrul proiectului Itinerama – Explorator în Bărăgan, proiect organizat de Triptago SRL și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

***
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative