Evenimente

La invitaţia Muzeului Dunării de Jos, Călăraşi, expoziţia Carte de învăţătură este prezentă în spaţiul muzeului călărăşean din 13 aprilie când a avut loc vernisajul. Căldura şi interesul cu care a fost întâmpinată expoziţia ne garantează ca se va bucura de acelaşi succes la public, precum şi celelalte expoziţii itinerate de noi aici.
Expoziţia a crescut în conţinut, adăogându-i-se piese importante din colecţiile celor două muzee organizatoare: Muzeul Brăilei, Secţia Memoriale şi Muzeul Literaturii Române Iaşi. De aceea, chiar şi pentru brăilenii ce au văzut-o în formula din septembrie 2006 la Casa Memorială „D. P. Perpessicius” ori la Muzeul Brăilei în ianuarie-martie a.c., revederea ei aduce un plus de informaţie.

În prezent, la Casa Memorială D.P. Perpessicius”, este deschisă expoziţia Însemne ale prieteniei literare, ce prezintă cronologic, carte cu dedicaţie din Fondul D. P. Perpessicius. Se pot viziona piese care nu au fost prezentate în această formulă, formulă ce îşi propune să ilustreze varietatea legăturilor lui Perpessicius cu lumea literară şi notorietatea de care se bucura aprecierea lui critică. Autori de genuri şi de nivele valorice diverse, de la Tudor Vianu şi Tudor Arghezi, de pildă, la Al. Căprariu ori Marta Bărbulescu, exprimă, în mai puţine sau multe cuvinte, sentimente de sinceră afecţiune pentru omul şi criticul D. P. Perpessicius.

Te pot interesa

Google Analytics Alternative