Evenimente

Lansarea cărții „Frontul de acasă / Ioan Faltis – Jurnal de Brăila 1916 – 1918", autor Găureanu Valeriu Marian, a avut loc joi, 5 septembrie 2019, ora 11, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria” (Piața Traian, nr. 3). Cartea a apărut la Editura Rotipo Iași, anul acesta. 
Este o carte care cuprinde jurnalul lui Ioan Faltis din perioada 1916-1918, cu referire la Brăila și brăileni în perioada Primului Război Mondial.
Au prezentat: prof. univ. dr. Ionel Cândea, membru corespondent al Academiei Române şi Găureanu Valeriu Marian, editorul cărţii.
„Brăilenii au fost întotdeauna altfel decât vecinii lor. Au o sclipire stinsă, neobservată, în fundul ochiului, un zvâcnet în plus în privire și în pumni, în fața minciunii și neomeniei, pe care le tolerează la praguri doar de ei știute. Mai mândri decât se cade, atenți la tot ce-i al lor și gata să și-l apere fără socotința consecințelor, brăilenii par că merg încolonați odată cu lumea, însă răbufnesc precum focul pământului, și cu greu mai pot fi opriți” (Găureanu Valeriu Marian).

FOTO: Gabriel Stoica (Muzeul Brăilei „Carol I”)
VIDEO: Gabriel Stoica (Muzeul Brăilei „Carol I”)

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative