Evenimente

Activitățile din proiectul „Întâlnirile interculturale de la Etnografie” continuă, tot un parteneriat între Muzeul Brăilei ”Carol I” (dr. Costin Croitoru, cercetător, manager interimar) - Secția Etnografie (Gabriela Cloșcă, șef secție), Inpectoratul Școlar Județean Brăila și Revista de cultură și informație BRĂILA CHIREI și sponsor Cofetăria „Poem Caffe” - mulțumim, Vera Maxim, pentru prietenie și cadouri dulci. Coordonatorul proiectului este, ca și anul trecut, dr. Brândușa Ilie, muzeograf. Coordonatorul atelierelor este Armanda Filipine - jurnalist revista Brăila Chirei, scriitor.
De data aceasta în proiect se dezvoltă și „Ateliere la Muzeu”, întâlniri la care participă elevi din gimnazii și licee, grupe de câte 4-5 copii de școală (respectăm astfel normativele de siguranță sanitară din pandemie) - de preferință grupele fiind mixte, de la două unități școlare. Tema întâlnirilor este: Arta și tradițiile populare. Finalul va fi unul practic, pentru că participanții lucrează la fiecare întâlnire (Ca la Școlile de vară, organizate de BRĂILA CHIREI) - câte o revistă hand-made unicat pentru fiecare grupă, paginile fiind desenele și poveștile scrise de participanți.

***

Deci... am început Ateliere la Muzeu. Cu elevi. Pentru că trebuie să învățăm să trăm și în pandemie. Și să continuăm învățarea; iar noi o facem altfel decât la școală. Întâlnirile (vor fi la Secția Etnografie, dar mai sunt și excepții - cum a fost cea din imagini, care s-a desfășurat la sediul Muzeului Brăilei „Carol I”, cu elevi de la Școala Gimnazială „Ion Creangă”) au ca temă principală Arta și tradițiile populare. Cum se observă, respectăm regulile de siguranță sanitară. Dar mâinile nu stau - desenează (viitoare pagini ale revistelor noastre).
aprilie 2021

Armanda Filipine & Revista de cultură și informație BRĂILA CHIREI.

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative