Evenimente

Iniţiator: Marian Căpăţână, consilier judeţean;

Finanţator: Consiliul Judeţean Brăila;

Organizator: Muzeul Brăilei „Carol I”;

Partener: Primăria Municipiului Brăila;

Tema: Mitul cultural şi jertfelnic;

Material: marmură de Ruşchiţa;

Apelul pentru înscriere: 28 iunie – 10 iulie 2019;

Perioada de desfăşurare: 5 august – 9 septembrie 2019.

Au fost primite 25 de proiecte, semnate de 18 autori (cinci din România, unu din Republica Moldova, două din Bulgaria, trei din Ukraina, unu din Taiwan, unu din Iran, unu din Japonia, unu din Canada, unu din Italia, unu din Argentina, unu din Costa Rica).

Au fost invitaţi să participe la această ediţie a simpozionului:

- Ana-Maria Negară, cu proiectul Lumina Sfântului Duh;

- Tavanxhiu Genti (Italia), cu proiectul Fragile;

- Vlad-Dan Perianu, cu proiectul Pasărea Phoenix – Jertfă şi Renaştere.

Ana-Maria Negară este absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, promoţia 2008. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Are în palmares: trei expoziţii personale (în galerii din Iaşi şi Viena), 25 de simpozioane de creaţie (România, Lituania, Cipru, Turcia, Egipt, Qatar, Omna, Iran, Israel, Italia), participări la expoziţii de grup din ţară şi din străinătate, trei premii pentru sculptură.

A participat la ediţiile din anii 2015 şi 2018 ale Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală „Nicăpetre”.

Vlad-Dan Perianu este absolvent al Academiei de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, promoţia 1995. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Are în palmares: șapte expoziţii personale (în galerii din Bucureşti, Braşov, Arcuş), 27 de simpozioane de creaţie (România, Germania, Austria), participări la expoziţii de grup din ţară şi din străinătate, Premiul UAPR pentru sculptură în anul 2018.

Genti Tavanxhiu este sculptor albanez cu reşedinţa în Italia. Organizează şi coordonează evenimente internaţionale de sculptură în Albania (Korça, Elbasan) şi Italia (Spinetoli).

Are în palmares: 10 expoziţii personale (în galerii din Albania, Italia, Japonia), 39 de simpozioane de creaţie (Albania, Italia, Arabia Saudită, Japonia, Turcia, Macedonia, Muntenegru, China, Taiwan, Luxemburg, Iran, Cipru, Franţa, Egipt, Israel, Portugalia, Dubai, Elveţia, Spania), 10 premii internaţionale pentru sculptură.

Deschiderea oficială: marţi, 6 august 2019, ora 10.00, pe platoul din curtea Colegiului Tehnic „C. D. Neniţescu” Brăila, Şoseaua Buzăului nr. 15.

dr. Maria Stoica, şef Secţia Artă

FOTO: Gabriel Stoica (Muzeul Brăilei „Carol I”)
VIDEO: Gabriel Stoica (Muzeul Brăilei „Carol I”)
FOTO: Sursa: Muzeul Brăilei „Carol I" - Centrul Cultural „Nicăpetre”
FOTO. Sursa: Francisk Iulian Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila

 

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative