Evenimente

Emilia Dumitrescu  | „Portretul pictorului Sorin Manolescu” | 1950 | cărbune, ulei şi pastel pe carton | Muzeul Brăilei „Carol I” – Sala „Atelier Sorin Manolescu”.

Sorin Manolescu (1895–1981), profesiunea de credinţă a unei vieţi:
„AM FOST ŞI SUNT UN SIMPLU SLUJITOR AL ARTEI.
AM AVUT ŞI AM O CONSTANTĂ DRAGOSTE PENTRU ARTĂ.
AM CREZUT ŞI CRED ÎN VIRTUŢILE ARTEI ADEVĂRATE.”
Ce poate fi mai potrivit în preajma Zilei Internaţionale a Artei (15 aprilie), decât un TUR AL ARTELOR şi o plăcută zăbovire în ambientul pictorului Sorin Manolescu?

Alina Ruxandra Mircea, muzeograf - Secția Artă

 

TURUL ARTELOR 
- tur ghidat pe 17 aprilie, ora 10.00 și 18 aprilie, ora 11.00. 
Punctul de întâlnire: Statuia Marinarului, pe faleză, aproape de Căpitănie
Durată: 2 ore
Număr de locuri limitat: 9 pers./ tur
Turul ghidat este organizat în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I”- Secția de Artă, acolo unde se și încheie dealtfel plimbarea, cu povestea pictorului Sorin Manolescu. Accesul în muzeu și ghidajul în interior sunt incluse în prețul biletului de achiziție.
Turul ghidat se desfășoară cu respectarea tuturor normelor impuse de situația pandemică în care ne aflăm, atât pe traseu cât și în interiorul Muzeului Brăilei.
 Bilete online în linkul de mai jos:
https://booktes.com/bilet/turul-artelor-braila-2021

Cosmopolit, bogat și ofertant, orașul Brăila a devenit rapid, pe parcursul sec. XIX și începutul sec. XX o mică ”capitală a artelor”. Zgomotos și efervescent, orașul se modernizează pe zi ce trece, conturând imaginea unei urbe în care firescul este dat de ”baluri cu șampanie”, spectacole ale companiilor de teatru din Europa, vocația aniversărilor, cluburi și asociații culturale, trupe de actori ambulanți, spectacole de circ și demonstrații de magie, concerte  și proiecții de film în epoca de pionerat a cinematografiei. Mai târziu, pitorescul locului a fost surprins în tușe colorate de pictori ca S. Manolescu, Gh. Naum, E. Dumitrescu iar cotidianul a fost  încapsulat cu genialitate, în opere celebre ale marilor scriitori și memorialiști ca P. Istrati, M. Sebastian, A. Bacalbașa, N. Carandino. Peste toate s-a așternut comunismul iar arta a căpătat  valențe și direcții noi. Despre toate acestea...în Turul Artelor.
Și da, mai sunt niște mici surprize dar de ce să povestim totul deodată? 

PROMO

Sursa: Walk this way, Braila / via Roșu Mihaela Camelia, ghid

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative