Evenimente

„CHIPURI DE DEMULT”. EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ȘI GRAFICĂ IN MEMORIAM SORIN ADAM
Galeria Centrului Cultural Nicăpetre | 16.11. – 31.12.2023
Vernisaj: joi, 16.11.2023, ora 13:00
Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită joi, 16 noiembrie, începând cu ora 13:00, la Galeria Centrului Cultural Nicăpetre, pentru a ne bucura împreună de vernisajul expoziției de pictură și grafică „Chipuri de demult”. Evenimentul este dedicat memoriei pictorului Sorin Adam (1968–2022), de la a cărui dispariție prematură se va împlini, în luna decembrie, un an.  
Expoziția prezintă publicului 33 de lucrări de pictură și grafică semnate de Sorin Adam și trei portrete ale artistului, mărturii ale aprecierii și simpatiei de care acesta s-a bucurat printre colegii de breaslă. Acoperind un interval de timp destul de lung, de la anii debutului până la ultima perioadă de creație, selecția include portrete, impresii de călătorie din Grecia și Maroc, aspecte din atelier, precum și schițe ale unor teme religioase care i-au preocupat, la un moment dat, sensibilitatea. 
Născut la Ploiești, în familia unor colecționari pasionați, Sorin Adam a avut de timpuriu un contact fructuos cu arta și cu lumea artistică prahoveană și bucureșteană. După absolvirea Academiei de Artă „Luceafărul” din București, a expus constant în galerii din Țară și din străinătate. Format în preajma unor Vasile Grigore, Traian Brădean și Constantin Piliuță, admirator al operei unor Nicolae Tonitza, Ștefan Popescu și Nicolae Dărăscu, Sorin Adam rămâne, în conștiința celor care l-au cunoscut și admirat, un vrednic continuator al tradiției școlii românești de pictură.
Organizator: Alina-Ruxandra Mircea, șef Secția Artă.
Grafica afișului: Fatme Nistoroi, muzeograf – Secția Artă

„Mulțumim celor care au fost alături de noi ieri, la vernisajul expoziției „Chipuri de demult”, dedicat memoriei pictorului și graficianului Sorin Adam (1968 - 2022). Mulțumim, de asemenea, Domnului Victor Adam pentru prietenia arătată Muzeului nostru și Doamnei Ana Amelia Dincă, critic de artă, pentru evocarea plină de sensibilitate a personalității lui Sorin Adam” (Alina Ruxandra Mircea, șef Secția Artă)

VIDEO: Armanda Filipine (Braila Chirei)
FOTO: Cristian Pușcașu, inginer de sistem.

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative