Evenimente

Marţi, 22 ianuarie 2019, la sediul Bibliotecii Centrale Universitare  „Carol I” București, a avut loc vernisajul expoziției „Demostene Russo. 150 de ani de la naștere”.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în colaborare cu Muzeul Brăilei „Carol I”, și a fost prilejuit de comemorarea a 150 de ani de la nașterea eruditului bizantinolog Demostene Russo.

Expoziția omagială cuprinde o selecție de documente reprezentative din colecția de acte, scrisori și cărți, propunându-și să ofere posibilitatea de a reconstitui o frântură din devenirea intelectuală, laboratorul de lucru și etapele demersului științific ale savantului Demostene Russo.

Coordonatori ai evenimentului:

-        conf. univ. dr. Mireille Carmen Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”;

-        prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”, membru corespondent al Academiei Române.

Participanți:

-        descendenții lui Demostene Russo: Doamna Doroteia Cioran și domnul Emil Papadopol;

-      reprezentanți ai mediului cultural local: Arhimandrit Policarp Chițulescu, Consilier Patriarhal și Directorul Bibliotecii Sfântului Sinod; Doamna Elena Lazar, Director al Editurii Omonia; cercetători de la Institutul de Istorie a Artei „G. Oprescu”, de la Muzeul Municipiului București, Muzeul Național Cotroceni, Biblioteca Naționala a României. 

Demostene Russo (22 ianuarie 1869 - 5 octombrie 1938)

FOTO: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

FOTO: Cornel Smeu (Muzeul Brăilei „Carol I”)

 

 

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative