Evenimente

Vernisajul expoziției temporare „La pas prin Bălțile Brăilei” - joi, 2 februarie, ora 15:00, la Muzeul Brăilei „Carol I” - Secția Științele Naturii (Parcul Monument).
Cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede, Secția Artă a Muzeului Brăilei „Carol I” extinde expoziția „La pas prin Bălțile Brăilei” cu o sută de desene, care vor fi expuse la Secția Științele Naturii. Evenimentul va fi prezentat de Elena Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă și dr. Nicolae Onea, șef Secția Științele Naturii.
Lucrările fac parte din cele 157 de reprezentări vizuale ale florei și faunei din Bălțile Brăilei, cărora elevii care le-au realizat, le-au adăugat diverse mesaje prin care ei își exprimă interesul față de importanța protejării mediului înconjurător.  
Elevi ai Școlilor Gimnaziale din comunele situate de-a lungul Dunării: Mărașu, Frecăței, Chiscani, Tichilești și Gropeni din județul Brăila, elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci”, de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” și de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” participă la activitățile din cadrul proiectului „La pas prin Bălțile Brăilei”, pe care Asociația Culturale Cinefeel le implementează în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I”.
„La pas prin Bălțile Brăilei” este un proiect de participare a tinerilor la viața democratică, finanțat prin Programul Erasmus+.
Grafica afișului: Alina-Ruxandra Mircea, șef Secția Artă.

***

Desene cu păsări, țestoase și peisaje inspirate din zona Bălților Brăilei, realizate de tinerii participanți la proiectul „La pas prin Bălțile Brăilei”, au devenit parte din Secția Științele Naturii a Muzeului Brăilei „Carol I”, un loc care te pune în legătură directă cu natura.
La vernisajul expoziției organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede au participat elevi ai Școlii Gimnaziale din Chiscani, însoțiți de prof. Mihai Anghel, director.
Evenimentul a fost prezentat de Elena Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă a Muzeului Brăilei „Carol I”, de dr. Nicolae Onea, șef Secția Științele Naturii și de Georgiana Papurică, muzeograf la Secția Științele Naturii.

Elena Albu, educator muzeal - Secția Artă.

FOTO: Cristian Pușcașu și Elena Albu (Muzeul Brăilei „Carol I”)

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative