Evenimente

Jurnalista Dumitrache Nicoleta află de la dr. Maria Stoica, șef Secția Artă a Muzeului Brăilei „Carol I", istoria unei lumi de altădată.  în fascinantul port la Dunăre. Producători Nicoleta Epure, Dana Ionita, Borislav Velimirovici - producător executiv. Aflați la #Europolis despre farmecul unei lumi trecute! #Europolis este emisiunea unde vedem România mai bine!
Vă place să vă plimbați prin locuri încărcate cu povești? Poate cel mai frumos mod de a încheia această săptămâna este într-o călătorie în timp pe străzile Brăilei, ale fermecătorului oraș cu salcâmi de altădată. Cum distanța timpului aduce cu sine idealizări, când privim în urmă la orașul de la Dunăre, îl vedem cu bogăția și sclipirea unei societăți multiculturale. Aici veneau vapoare, aduceau mărfuri de pe alte continente, veneau oameni care au scris istoria portului. 
Fie că e vorba despre niște detalii arhitectonice speciale, o casă memorială sau una părăsită, că au rămas cariatide, statui sau alți martori muți ai vremurilor trecute, legende urbane sau istorii de viață, aflați povești ale caselor dintr-o Brăilă cosmopolită a secolului trecut, vineri pe TVR1 în călătoria de final de săptămână în #Europolis. 

VIDEO. Sursa: Alte Minorităţi

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative