Evenimente

Muzeul Brăilei „Carol I" vă invită la lansarea cărţii „O chestiune de onoare. Tânăr pentru o zi", de Elena Dumitrescu-Nentwig, în prezenţa autoarei − vineri, 2 noiembrie 2018 ora 11.30, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I", sala „Regele Ferdinand şi Regina Maria" (Piaţa Traian nr. 3)
Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internaţional „MIHAIL SEBASTIAN", ediţia a VI-a, ce se desfăşoară în perioada 1-3 noiembrie 2018, la Teatrul „Maria Filotti", Muzeul Brăilei „Carol I", Biblioteca Județeană „Panait Istrati" şi Templul Coral Brăila. 
Prezintă: lector univ. dr. Valentin Popa, muzeograf - Secţia Memoriale (Muzeul Brăilei „Carol I") şi Ovidiu Şimonca.

***


Elena Dumitrescu-Nentwig s-a născut la Brăila. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” București, la clasa profesorilor Valentin Teodorian și Hero Lupescu. Este soprană lirică a cărei recunoaștere internatională a avut loc după anul 1970, imediat după plecarea sa în exil. A cântat cu parteneri celebri pe marile scene din Germania, Austria, Franța, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel.

După încheierea carierei scenice, în cadrul studioului pe care l-a inițiat, predă lecții de canto tinerilor din Belgia și Portugalia, aflați la început de carieră.

În paralel, talentul literar nu i-a dat pace și de aceea scrie, în limbile română și germană, romane, piese de teatru, cărți pentru copii, care au avut ecouri favorabile în rândul cititorilor și în presa de specialitate.

În anul 2017, în cadrul Festivalului Internațional „Mihail Sebastian”, ediția a V-a, desfășurat în perioada 2-5 noiembrie, doamna Elena Dumitrescu Nentwig a lansat volumul „Credinciosul meu dușman", tot la Muzeul Brăilei „Carol I”.

Odată cu lansarea volumului „Iubire la margine de eșafod", publicul s-a întâlnit și cu celelalte volume ale autoarei: „Adevărate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat…"; „Naufragiații din Brăila"; „Noi, romii și restul lumii"; „De răsfoit - Basme și povestiri pentru copii"; „Credinciosul meu dușman".

FOTO: Gabriel Stoica şi Camelia Hristian (Muzeul Brăilei „Carol I")
VIDEO nr. 1: Gabriel Stoica (Muzeul Brăilei „Carol I")
VIDEO nr. 2: Gabriel Stoica (Muzeul Brăilei „Carol I")

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative