Evenimente

Muzeul Brăilei „Carol I” şi Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul au organizat marţi, 8 octombrie 2019, ora 13.00, lansarea cărții Găureanu Valeriu Marian, „Frontul de acasă / Ioan Faltis – Jurnal de Brăila 1916 – 1918", cu participarea autorului. Evenimentul a avut loc la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul, sala „Grigore Vieru" (Piaţa Independenţei nr. 1).

Au prezentat:
- conf. univ. dr. Ion Gheleţchi;
- conf. univ. dr. Costin Croitoru.

Cartea a apărut la Editura Rotipo Iași anul acesta şi cuprinde jurnalul lui Ioan Faltis din perioada 1916-1918, cu referire la Brăila și brăileni în perioada Primului Război Mondial.
„Brăilenii au fost întotdeauna altfel decât vecinii lor. Au o sclipire stinsă, neobservată, în fundul ochiului, un zvâcnet în plus în privire și în pumni, în fața minciunii și neomeniei, pe care le tolerează la praguri doar de ei știute. Mai mândri decât se cade, atenți la tot ce-i al lor și gata să și-l apere fără socotința consecințelor, brăilenii par că merg încolonați odată cu lumea, însă răbufnesc precum focul pământului, și cu greu mai pot fi opriți” (Găureanu Valeriu Marian).

Articol semnat Cristina Bodlev  /  Sursa: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul.

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative