Evenimente

Școala de vară, ediţia a VI-a, organizată de Muzeul Brăilei „Carol I” - Secția Etnografie, în colaborare cu Școala Gimnazială Valea Cânepii, structură a Școlii Gimnaziale Unirea din județul Brăila se desfăşoară în perioada 2 - 6 septembrie 2019.

Ajuns la a VI-a ediție (în trecut având ca partener Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Brăila), acest program de educație muzeală are tema „Tradiții și obiceiuri din județul Brăila”.

Activitățile constau în discuții cu meșteri populari din lumea satului brăilean, organizarea de ateliere de creație, vizionarea de filme documentare și vizite documentare.

Coordonatori:

- dr. Oana-Brîndușa Ilie, muzeograf, Muzeul Brăilei „Carol I”;

- Aurelia Popescu, profesor, Școala Gimnazială Valea Cânepii.

Secția Etnografie a Muzeului Brăilei „Carol I” a fost implicată și în proiectul „Tradiţia la Ianca - Lucruri vechi la vremuri noi”, finanțat de Consiliul Județean Brăila și desfășurat la Muzeul Ianca în perioada 19-31 august, prin participarea muzeografului dr. Oana - Brîndușa Ilie.

Sursa FOTO: B. Ilie, Aurelia Popescu, profesor (Școala Gimnazială Valea Cânepii) preot Mihai Popa (Parohia Bisericii „Sfântul Nicolae" din Valea Cânepii)

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative