Evenimente

10 mai are în istoria românilor o semnificație aparte, motiv pentru care, multă vreme, a și fost Ziua Națională a României (1866-1916 și 1918-1947). Actualmente, Legea nr. 103 din 14 mai 2015 stabilește faptul că „Ziua de 10 Mai va fi sărbătorită în fiecare an ca sărbătoare națională” prin organizarea de manifestări cultural-artistice.
Prin urmare, deloc întâmplător, Muzeul Brăilei „Carol I” a celebrat această zi printr-o suită de manifestări specifice, reunite sub titlul „Timpuri ale memoriei: 10 mai 1866 – 1877 – 1881”. Cu acest prilej a fost evocată semnificația zilei de 10 mai și s-a deschis expoziția temporară „Steaua și Coroana României”, organizată cu ordine, decorații și efecte militare din colecția particulară „Marius Diaconu”. Partea festivă a acestui eveniment a fost întregită de un Recital cameral susținut de Cvintetul Filarmonicii „Lyra-George Cavadia” – Brăila. În partea a doua a fost reconstituit demonstrativ un ceremonial de acordare a decorațiilor, acompaniat de un microrecital de cântece patriotice susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila.
Evenimentul a avut loc luni, 10 mai 2021, ora 14.00, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I” (Piața Traian, nr. 3).

La eveniment au participat Francisk Iulian Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila; Ionel Epureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Brăila; Ciprian Ionuț Dobre, vicepreședinte al Consiliului Județean Brăila; Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila; Doinița Ciocan, viceprimar al Municipiului Brăila; Nicuşor Ciocan, prefectul Judeţului Brăila. 


dr. Costin Croitoru, manager interimar al Muzeului Brăilei „Carol I”

FOTO: Gabriel Stoica (Muzeul Brăilei „Carol I”)
FOTO: Geta Șerbănescu (Muzeul Brăilei „Carol I”)
VIDEO: Gabriel Stoica (Muzeul Brăilei „Carol I”)
„Jurnal de campanie” consemnat de Marian Gheorghe. Sursa: „Obiectiv Vocea Brăilei”.

Te pot interesa

Galerie foto

Muzeul Brăilei „Carol I”

Google Analytics Alternative